Een idyllische terugtrek, ver van de lawaaierige steden...

Faralya, gelegen ten zuiden van de prachtige vlindervallei, is een zeer rustige en teruggetrokkene plaats waar het leven op zeer traag tempo voorbijgaat. 

En toch is deze plaats op maar 9km van de beroemde badplaats Olüdeniz, bekend voor haar lagoon en een van de meest gefotograveerde plaatsen van Turkije. En op 21km van de haven en levendige markt van Fethiye. De international luchthaven van Dalaman - bedient met regelmatige chartervluchten uit Nederland en Belgie in de zomer en met meerdere binnenlandse vluchten uit Istanbul per dag - is op 80km. 

Ondanks de rurale ligging van Mandarin & Mango is een huurwagen geen noodzaak daar taxi's of dolmuses (3 tot 9 maal per dag volgens de seizoenen) U rechtstreeks naar Olüdeniz of Fethiye voeren. Degene die een wagen huren of een taxi bestellen zijn in 10 minuten aan het zandstrand van Kidrak. Naar het Kabakstrand gaat U in 15 minuten te voet of 10 minuten met een terreinwagen. Getrainde zwemmers kunnen naar de rotsen van Aktas op ca 20-30 minuten wandelen. 

Kultuur liefhebbers zullen in hun element zijn dankzij het tal fascinerende historische sites die in de omgeving in minder dan een dagsaftstand kunnen ontdekt worden : van het atmosferische verlaten dorp Kayakoy tot de opgravingen van Tlos, Pinara, Xanthos, Letoon, Patara en Kadyanda.

...en toch makkelijk te vinden

Mandarin & Mango Boutique Hotels

Faralya-Uzunyurt, Oludeniz-Fethiye, Mugla, Turkey

(+90) 252 642 1002

mail@villamandarin.com

Klick hier om de wegeninstructies van de Dalaman luchthaven naar Mandarin te volgen (PDF formaat, in het Engels).